June 27, 2014

Wedding List #30 [Review : Wedding Album]

Bismillah.

Well, finally dapat semua wedding album. Dan perasaan agaka kecewa, mungkin terlalu overestimate kot dengan kualiti album tu. Actually, we have both side on photographer, dan its easy to work with my photographer. But his one deliver much more quality than mine.

This is my experience with my photog. I think its normal untuk photographer tu ambil masa yg lama utk siapkan album kita. And ya, kadang-kadang I feel marah jugak, sebab satu je album nya. But then, reconsider dan I know I'm not the only customer.

Ah, anyhow, I am bit disappointing for the result. It should have be better than this. It looks totally out from professional look, sangatlah simple dan I cannot bare looking at it. Although inside, the story telling is good, dan I love how they arrange the pictures, and when it comes towards the end, feel disappoint again. They leave too many blank pages. Oh ya, then i remember, I'm paying RM1,850 only. ONLY, but enough to make me feel its expensive enough.

No point of taunting, result was made. And things I can do is, to reprint new album for my self. Know what, sometimes, we do feel like we can do much better than other people but we don't have the time & correct contact.

#Will update all album soonest.

June 26, 2014

Heavy Flu Dan Saya

Bismillah.

Just updating current news for the day.
Meeting telah berjaya di cancelkan. So boleh la on9 kejap.
Oke. Recently takde pegi mana-mana yang havoc pun.
Cuma menjadi rakyat jelata yang baik, duduk rumah.
Sebab x mampu nak berjalan bagai bila hidung ni srot-sret.
Ya, getting heavy flu. Feel like almost having fever. Tapi still standing.
Dan amsih ke pejabat menjalanai rutin harian. Hahaha.
Tetiba menggunakan bahasa melayu dengan hampir 80% accuracy.
Sangatlah pelik ya.

#Gambar Note3 buat motivasi untuk terus bekerja dengan jaya.

June 16, 2014

Masalah Sign-in Yahoo Account

Bismillah.

Pada jam 1 pagi yang mulia ni, bergaduh dengan Yahoo kejap.
Sebab all my access has been revoked dan I am very angry.
I don't remember changing password for past few months.
Dan secret question pun memang bukan soalan yang susah.
Akaun ni created on 2013, tapi soalan cepumas diorang is,
Where you go for honeymoon?
Date created May, 2009.
Ehh, hello incik Yahoo. Kaye pulak saye pegi honeymoon mase saye tgh belaja ye.
Pastu alternate email, pun same jugak.
Tak boleh nak log in. Apelah halnye incik Yahoo mempermainkan saye.
Sampai hati incik Yahoo. Walaupun saye stress,
saye tetap berusaha untuk melepaskan diri dari masalah ni.
Dan incik yahoo punya FAQ langsung tidak membantu.
tulis macam berharap incik Yahoo baca :'(

Well, in case sesiapa yang mengalami masalah sama.
Step pertama:

Step kedua:
Sila pilih jawapan. Dalam kes ni, tuan tanah mengalami masalah password :)

Step ketiga:

 
Sila masukkan emel id yang nak di-reset password.

Step keempat:
Skrin incik Yahoo akan tunjuk 3 options, bergantung kepada akaun tu, seperti;
1) Alternate email
2) Reset password through phone number
3) Enter verification code (nak check korang manusia ke tak, hihi)

Korang ikut je lah ape incik Yahoo ni buat ye.
Dan kena ingat apa soalan rahsia yang korang letak masa create akaun dulu.
Nasib la tuan tanah letak soalan simple je.
Good luck ye!

#seb bek da selesai. Alhamdulillah :)

June 04, 2014

Wordless Wednesday

Bismillah

June 03, 2014

A Day I won't Forget

Bismillah.

Best afternoon ever, dapat call dari front desk.
'Ms Alya, we have a bouquet for you. Please help to collect from 19th floor'

Dengan muka senyum sengih. Jalan pun macam orang mabuk laut. Aku pun datanglah front desk. Ahh, berbunga-bunga hati macam bunga ros 12 tangkai ni. So sweet. Really, aku tak sangka benda ni betul terjadi. Tapi memang betul la untuk aku bunga tu. (^0^)

Pesanan yang datang sekali dengan bunga tu berbunyi macam ni,
'Be strong and you will always have me to lean on'
Demm, sweet kuasa dua. You know just the time I was in deep trouble. THANKS!

I LOVE YOU!
I LOVE YOU!
I LOVE YOU!

# gambar selfie dengan bunga, tapi kena crop :3

June 02, 2014

Kisah Encik Monopod

Bismillah.

Since monopod ni sangat lah trend. Aku pun dengan segera menjoinkan diri. Well, sebenarnye tak lah kemaruk selfie sangat. Just untuk buat kerja jadi mudah je. Kita kan takde DSLR. Susah nak amek selfie reramai. So solutionnye adelah monopod. Tapi buat masa ni belum nak guna lagi. Sebab aku takde nak pegi memane pon. Ini Monopod & Shutter nye.

Dah try guna, tapi since gambar yang X rated, so tak boleh publish, Hahahah.